Welkom.

Home.

Honor.

1940+1941.

1942+1943.

1944+1945.

Stories.

Gastenboek.

Info.

Tec5 Bruno J Koh

Op 6 Juli 1922 werd in de (toenmalig) Duitse plaats Stettin bij de familie Koh, vader Semi en moeder Margaret, een kind geboren. Het was een jongetje en zijn volledige naam was Bruno Joachim Koh.

Tot zijn 10de levensjaar bleef hij bij zijn familie in Duitsland, maar door het steeds erger wordende Duitse Naziregime besloten zijn ouders hem naar Amerika te sturen, om daar een beter leven te lijden. Hoogstwaarschijnlijk vertrok hij naar, of samen met, zijn oom Siegfried.

Op latere leeftijd trouwde Bruno met Lois en samen woonden ze in Kew Gardens, een wijk in de stad New York.

Bruno was opgeleid als Wapensmit, radio- en dieselmonteur.

Op 5 April 1943 moest hij in zich melden in New Jersey om dienst te nemen in het Amerikaanse leger. Op een begeven moment besloot hij vrijwillig bij de paratroopers te gaan, een elite afdeling binnen het Amerikaanse leger. Hier werd hij onderverdeeld bij de Service Company van het 504th Paratrooper Infantry Regiment van de 82nd Airborne Division.

Helaas is het verloop van zijn service tijd voor mij nog steeds onbekend, omdat er tot nu toe te weinig informatie beschikbaar is.

Wel weet ik dat hij op 26 Mei 1945 overleed aan de gevolgen van een Jeep ongeluk op de snelweg bij Ludwiglust Duitsland.

Hij werdt op 1 juni 1945 om 9.20 uur begraven op de American War Cemetery te Margraten.

Hier rust hij samen met 8301 andere kameraden die hun leven gaven voor onze vrijheid…………………………….

 

American War cemetery Margraten